כך תכינו את האייס קפה המושלם
- ראשי
- /
- כך תכינו את האייס קפה המושלם
עונת הקיץ כמעט בשיאה ואין דבר יותר טעים עם מאשר אייס קפה טוב בשיא החום. למזלנו, זה לא ממש מסובך לעשות אייס קפה מושלם ולא צריך ציוד מסובך אלא רק ציוד בסיסי – כי כמו בכל משקה קפה אחר, הכל טמון בחומרי הגלם ובטיב הקלייה. סקרנים? כך תכינו אייס קפה מנצח!
רכשו פולי קפה איכותיים
ממש כמו לפני שאתם עושים את האספרסו החביב עליכם או הקפוצינו השווה שכולם מחכים ללגום, גם כאן אתם חייבים לבחור בתערובת פולי קפה איכותיים. שימו לב לארומה שלהם, לסוג הקלייה ולאופן שבו החזיקו אותם מהמטעים – עד למטבח שלכם. אין תחליף לפולים טובים.
השתמשו במקינטה בסיסית
קחו את הקפה שלכם ותנו למקינטה שלכם לעשות את הקסם. מקינטה ביאלטי לא ממש מפרידה בין קפה חם לקפה קר, מדובר במכונה פשוטה למדי שיודעת לעשות קפה טוב. אז תנו למקינטה ביאלטי שלכם לעשות את העבודה שהיא עושה הכי טוב וצרו את הבסיס של האייס קפה בעזרתה.
תנו לקפה לנוח בטמפרטורת החדר
לאחר ששמנת הקפה שלכם מוכנה ורותחת, תנו לה לנוח קצת. שימו אותה בצד בכדי שהיא תסגל לעצמה את טמפרטורת החדר באופן טבעי, ללא עזרה של מקרר או מקפיא. בזמן הזה, אתם יכולים כבר להתחיל לסדר את כוס הקפה ואת יתר החומרים בכדי להוציא מנת אייס קפה נהדרת.
הכינו כוס גבוהה וחלב קר
בזמן שהקפה מתקרר לו מעט, הכינו כוס גבוהה אשר תאפשר לכם ללגום את האייס קפה שלכם כמו בחוץ. רצוי שהקוטר של הכוס לא יהיה גדול במיוחד כמו כוסות מילקשייק, למעשה העדיפו כוסות גבוהות בקוטר קטן יחסית אשר ניתן יהיה להבחין בקוביות הקרח באופן אלגנטי.
דאגו שיהיה לכם קוביות קרח ממים מינרליים או מסוננים
דאגו מראש לכמה קוביות קרח. שימו בפריזר 3 קוביות קרח עבור כל מנה של אייס קפה והקפידו על המראה שלהם ועל התכולה שלהם. במילים אחרות: אל תשתמשו במי ברז בכדי ליצור את קוביות הקרח אלא העדיפו מים מינרליים או מים מסוננים – כדי לשמור על הטעם.
מזגו את כל הרכיבים לכוס ותיהנו
הכניסו שוט של קפה מהמקינטה לתוך הכוס, לאחר מכן מעט חלב איכותי, קצת מים קרים ושלוש קוביות קרח. הוסיפו מעט סוכר או תחליף סוכר וערבבו הכל במהירות. לאחר שהחלב מתחיל לשקוע, ניתן ללגום בהנאה.