כשבאמת אוהבים קפה
- ראשי
- /
- כשבאמת אוהבים קפה
לאוהבי הקפה לא משנה איזו עונה בחוץ. קפה, קר או חם, נטול קפאין או עם קצפת, תמיד נמצא לו מקום בלב ועל שולחן הקפה שלידינו, ככה זה כשבאמת אוהבים קפה.
לקפה יש היסטוריה מעניינת. לא הרבה יודעים אך תחילת דרכו של הקפה הייתה באתיופיה ולא בתורכיה, שם נהגו ללעוס פולי קפה לשמירה על ערנות במהלך היום. הקפה נדד עם סוחרים תימנים לתימן ומכה, ומשם לערי האסלאם הגדולות, ביניהם איסטנבול בה הוקם בית הקפה הראשון. במהלך ההיסטוריה הקפה הוכרז לא מעט פעמים כלא חוקי וקשור לסיפורי הברחות בין מדינות.
להפוך את הקפה לקינוח מפנק
לא פלא כשאנחנו מתיישבים לשתות כוס קפה, הארומה החזקה והעשירה סוחפת אותנו פנימה, הקפה זהו לא עוד משקה רגיל. מה שמיוחד בקפה הוא שניתן בכמה שלבים להפוך אותו לקינוח מושלם או לארוחת ביניים. הקפאין בקפה אגב, מעורר תחושת שובע ולכן יש אנשים ששותים כמה כוסות ביום ושוכחים לאכול.
הדרך מוכרת להפוך את הקפה לפינוק של יום קיץ היא האייס קפה. אבקת אייס קפה וקרח גרוס, ולאוהבי השוקולד ניתן לערבב את האייס קפה עם אייס שוקו.
עבור פינוק יותר משקע אפשר לשלב קצפת מעל האייס קפה או להשאיל רעיון מתרבות קוריאה ולהניח עוגייה מעל ועליה גלידה או קצפת. מדובר בצורת הגשה מיוחדת יותר שמשלבת גם אייס קר וגם עוגייה חמה ויוצרת שילוב מנצח.
למתקדמים בקינוחים אפשר לקחת כף של שוקולד מומס או נוטלה מומסת חמה ועליהם לשפוך את האייס קפה. מקבלים אייס קפה קר בשילוב שוקולד חם שמתאים גם לימים קרירים יותר ולא רק לימי הקיץ
המתכונים הנ"ל מתאימים במיוחד לעסקים ולבתי קפה שרוצים להציע קצת מעבר לאייס הרגיל. אבקה להכנת משקאות חמים כמו שוקולטה, או משקאות קרים כמו אייס קפה ואייס שוקו מאפשרות הכנה של משקאות איכותיים לפי טעם הלקוחות. לצד המשקאות הרגילים שהלקוחות תמיד מצפים לראות בכל בית קפה, כדוגמת אייס קפה, ניתן להפתיע את הלקוחות ולהציע להם לשדרג את המשקה הרגיל עם טוויסט מעניין.
ואם עדיין אין לכם בית קפה בו תוכלו לטעום את הקינוחים שהצענו? אפשר לקפוץ לבית הקפה הסמוך או להכין בבית -ניתן לרסק קרח ביחד עם אבקות להכנת אייס מושלם וליהנות מהפינוקים. קחו את האייס שלכם לשולחן עם עוגייה חמה וקצפת ובזמן שאתם נהנים מהשתייה חשבו על בית הקפה שיום אחד תקימו.