פולי קפה
האבולוציה של הקפה
משקה הקפה כפי שמכירים אותו היום, הינו משקה לכל דבר ועניין שמוכן באמצעות שימוש באבקות שונות ומהווה מצרך בסיסי בכל עמדה, משרד או עמדת שירות לקוחות. בכל מקרה, הקפה על טעמיו וסוגיו הרבים כפי שאנו מכירים אותו היום, התחיל הרבה קודם ובצורה אחרת לחלוטין. כך, הקפה הקודם החל בצורה של הפקה מתוך צמח הקפה המפורסם. פולי קפה הינם חלק מכל אותו סיפור ישן שבו צמח וגדל משקה מנצח. הקפה למעשה הוא צמח שפירותיו מכילים פולים שונים.
בעבר, הצמח על פירותיו היה זה ששימש עבור הכנת המשקה או כמרכיב בסיסי בו. במרוצת השנים, נלמד כי הקפה שמגיע כתוצר של הצמח המורכב מהפרי ופולי הקפה, הוא קפה פחות טוב מזה שיכול להיות התוצר של שימוש של פולי קפה איכותיים בלבד. ההבנה הזו חרטה את השינוי העולמי בכל הקשור לדרכי הכנת הקפה.
מה עושים עם פולי קפה?
למעשה, מה שאנו מעריכים כיום כחומרי גלם עבור קפה איכותי וטעים, הם תוצרים שמופקים מפולי הקפה. צמח הקפה מורכב מפולים, כאשר הפולים משתמשים אותנו על ידי כך שאנחנו טוחנים אותם ומפיקים מהם אבקה. הקפה הטחון נארז ונשלח לחנויות כאבקה להכנת קפה איכותי, הכנת קפה בטעמים שונים ובסוגים שונים ועוד. בכל מקרה, הקפה שיוצא מפולים טריים, איכותיים ומקוריים הוא קפה איכותי במיוחד. לכל אוהבי הקפה ואלו שלא מתפשרים על פחות מהטוב ביותר, זה הזמן להיות ערניים לבחירת פולי טריים כמרכיב לקפה שלכם. היכונו לשתות - וליהנות.
איך מייצרים קפה בעזרת פולים?
ובכן, פולי הקפה הם הבסיס. לכן, יש לאתר אותם לפני כל דבר אחר ורק אחר כך להתאים אליהם ציוד להכנת קפה, מכונות קפה וכדומה. במקור, כאשר מוצאים צמח קפה, יש לאתר את הפירות של הצמח ולאחר מכן יש צורך לדעת לחלץ את הפולים - מלאכת איסוף הפולים מצריכה ידע לגבי האופן שבו מפרידים בין פירות הצמח של הקפה לבין הפולים עצמם. כדי להפריד בין הפירות לבין פולי הקפה, ניתן להיעזר בשתי אסטרטגיות - טכניקת הפרשה באופן יבש או טכניקה רטובה. בסופו של דבר, אין הבדל מהותי בין התוצאות.
קליית פולי הקפה
לאחר שמפרידים בין פולי הקפה לבין פירות צמח הקפה, הגיע הזמן לצאת לדרך. השלב הבא הינו שלב הקלייה שלאחריו מוכנים פולים לשימוש. למעשה, שלב הקלייה הוא אחד השלבים החשובים ביותר בהכנה של פולים טריים של קפה. השלב הזה אחראי בין השאר על הארומה שתהייה לפולים המוכנים ועל טעמם ביחס לפולים אחרים. שלב הקלייה, בדומה לשלב ההפרדה ,יכול להתבצע גם כן באמצעות מספר טכניקות שונות. למשל, פולים יבשים, פולים ירוקים ועוד.
פולי קפה לצורך הכנת קפה איכותי
פולים הינם בסיס טוב לקפה איכותי וראוי לשתייה. הפולים כיום, אינם חייבים להיות ברמת הפולים הלא מעובדים שהיו בעבר. להיפך, כיום, הפולים לא נופלים ברמתם ואפילו יותר מכך. בכל מה שקשור לקפה בעל מאפיינים אותנטיים, פולי הקפה מעניקים את הדבר הזה שחסר בטעם הקפה הרגיל ותורמים לקפה המשובח שמופק בסוף התהליך.
פולי קפה למכונות קפה
כיום ישנו שימוש רווח במכונות להכנת קפה. כאשר למכונות אלו, פונקציה המאפשרת שימוש בפולים לצורך תהליך ההכנה. בעזרת המכונה, יחד עם הפולים, נחסכת מכם טרחה של זמן רב ואתם יכולים ליהנות במהירות רבה מקפה בעל טעם אותנטי, מיוחד, טעים ביותר ונאמן לתקופה הנוכחית של קפה איכותי. כל זה, בלי שטרחתם, הפרדתם, עשיתם, שיניתם, בחרתם והלאה. מומלץ בחום למצוא את הפולים המתאימים לכם - אצלנו בחברת איל בריסטה.